Noodzaak

KSJ Mol beschikt momenteel over twee gebouwen : een gebouw met een grote polyvalente zaal, keuken en sanitair en een gebouw waar kleinere lokalen en de slaapaccomodatie gevestigd zijn.

De slaapaccomodatie, gezet in 1994, is dankzij het goede onderhoud van onze vrijwilligers nog in een zeer goede staat. Er zijn echter enkele puntjes die binnen afzienbare tijd onze aandacht zullen vergen.

Onze polyvalente zaal vormt een mooi geheel met onze slaapaccomodatie dankzij het plaatsen van een passende gevelsteen in 2001. Maar schijn bedriegt: de kenners onder ons merken al snel dat de dakstructuur en de dragende interne stuctuur reeds van veel vroeger dateren. De dragende binnenstructuur van onze zaal is volledig in hout opgetrokken en is op KSJ Mol geïnstalleerd in 1977. De oorspronkelijke zaal was zelfs in 1977 niet nieuw, deze had voordien reeds dienst gedaan als een gebouw voor de olieraffinaderij in Antwerpen.

Ondertussen, ruim 37 jaar later, is deze structuur verouderd en niet brandveilig meer. Ook het (niet geïsoleerde) dak zelf heeft ondertussen zijn beste tijd gehad, bij hevige regenbuien zijn er momenteel heel wat lekken aanwezig.

In het voorjaar 2012 hebben we de eerste contacten gelegd met de architect om een aantal mogelijkheden te bekijken. Na het uitwerken van verschillende scenario’s en de bijhorende kostenplaatjes waren we verplicht om op zoek te gaan naar de nodige fondsen.

Na 2 jaar naarstig verder werken aan het dossier zijn we dan ook trots dat er in september 2014 eindelijk met de werkzaamheden gestart kan worden.