KSA Mol wordt milieuvriendelijker!

In de afgelopen 2 jaar zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan de terreinen en gebouwen van KSA Mol. De uitgebreide graaf- en rioleringswerken met het oog op ecologisch waterverbruik kregen hierbij extra aandacht.

We installeerden ook een nieuwe energiezuinige verwarmingsketel in en zonnepanelen op onze slaapgebouwen.

Regenwaterrecuperatie

Vlak voor de zomer van 2018 werd in de zaal een pomp geplaatst om regenwater te recupereren. De hieraan gekoppelde regenput heeft een volume van 25000 liter, dit komt overeen met ongeveer 2500 toiletbezoeken. Op deze manier hopen we het verbruik van stadswater drastisch terug te dringen.

Dankzij de steun van MONA werd in het voorjaar van 2019 een gelijkaardig systeem geïmplementeerd in de slaapgebouwen met een volume van 10000 liter (1000 toiletbezoeken).

Wij zijn dan ook trots dat vanaf heden elk toiletbezoek gebruikt maakt van regenwater en niet meer van stadswater.

Zonnepanelen

De afgelopen jaren hebben we vaak overwogen om zonnepanelen te plaatsen. Het dak van ons slaapgebouw zou hiervoor ideaal gericht zijn. Dankzij een energielening van FoCI werden in april van 2019 de zonnepanelen geplaatst. Ook dit draagt bij aan onze visie om zuiniger om te springen met energie.

Toekomst

Ondertussen rijpen er nog verschillende ideeën om onze gebouwen en ook onze jeugdvereniging duurzamer te maken in de toekomst. Wij hopen dan ook binnenkort meer van onze (lopende) projecten te verwezenlijken.

Ben jij ook geïnteresseerd om deel uit te maken van de beheergroep om samen met ons verder te bouwen aan de infrastructuur voor onze jeugdvereniging KSA Mol, spreek dan iemand van onze vereniging aan of stuur een mail naar info [at] ksamol.be

Samen bouwen we verder aan een duurzame toekomst voor KSA Mol

partners: 
Toerisme Vlaanderen
Mona

Partners