Het kamp

KSA Mol gaat normaal elk jaar op kamp van 31 juli tot en met 10 augustus. De jongste groepen, de Piepers en de Kabouters, gaan slechts een deel van het kamp mee en dit vanaf respectievelijk 3 of 5 augustus tot het einde. Sommige jaren gebeurt het dat de leiding vooraf overleg pleegt met de ouders om te bepalen hoe lang onze jongste spruiten mee op kamp gaan.

Net zoals bij het inschrijven in het begin van het jaar komt de begeleiding langs om in te schrijven voor het kamp. Dit gebeurt meestal in het begin van juli. Zij hebben dan een vragenlijst bij voor alle gegevens en kunnen je meteen alles vertellen over het verloop van het kamp (zonder te veel te verklappen natuurlijk!).

De jongste groepen: Piepers, Rakkers en Smossers, slapen steeds in een gebouw voorzien van bedden, met matras en (soms) kussen. Zij vertrekken meestal via het openbaar vervoer.

De oudste groepen: Knimmers, Sjo'ers en Aspi's mogen in tenten slapen en moeten dus iets meer voorzien: luchtmatras of veldbed, kussen, slaapzak. Zij gaan met de fiets. Daarnaast nemen zij vaak ook een plooistoeltje/campingstoeltje mee, om gezellig aan de tenten te kunnen zitten.

Verder zijn onze kampplaatsen steeds voorzien van voldoende wc’s, lavabo’s en douches, zodanig dat de leden op het sanitaire vlak niets tekort komen (we vertrouwen natuurlijk op een goed onderhoud van de kampplaats).

Naast de vaste begeleiding, M-team, Losse en Bonds gaat er ook steeds een kookploeg mee op kamp. Die zorgt ervoor dat er elke dag vier lekkere maaltijden geserveerd worden: ontbijt, middageten, 4-uurtje en avondeten. Dit eten moet natuurlijk ook voorzien worden en daarvoor zorgen de foeriers, die al dan niet van binnen KSA komen. Daarnaast komt ook de oudleiding op kamp graag nog een handje toesteken.

Tijdens het kamp vindt er steeds een bezoekdag plaats. Een algemene regel voor deze dag is er niet, aangezien wij ook altijd proberen om deze dag in een weekend te laten vallen. Zo zijn er zelfs kampen geweest dat hij ook op het einde, 9 of 10 augustus, valt. Dit jaar zal de bezoekdag op 5 augustus plaatsvinden. 

Dit jaar trekken we naar Nieuwkerke (Heuvelland)! Meer info zal je terugvinden in het laatste Peperclipje van het jaar, ergens midden juli. Hierin staat dan ook de informatie specifiek voor een bepaalde groep (verkleedkleren, speciale attributen en dergelijke).

Het kamp kost bij KSA Mol rond de €120. De Piepers betalen voor zeven dagen ongeveer €90, de Kabouters voor vijf dagen €70. (Prijzen afhankelijk van de kampplaatsen.)