De ronde

Elke zaterdagnamiddag van 14.00u tot 16.30u komen we samen om ons te amuseren. Wij op KSA Mol noemen dat 'de ronde'.
De begeleiding biedt jullie dan de gekste pleinspelen, competitieve bosspelen, originele dorpsspelen, ... Af en toe verlaten we de gekende Molse speelomgeving, bijvoorbeeld voor een uitstapje (zwemmen, bowling, schaatsen,...), een pretpark- of dierentuinbezoek (eind juni), een initiatief van KSA provinciaal of nationaal en uiteraard voor een bangelijk kamp op het einde van het jaar!

Elke groep gaat ook een keer op weekend. Op een andere locatie dan normaal gaan jullie je dan een gans weekend amuseren! Wanneer dat weekend zal zijn, krijg je nog wel van je begeleiding te horen. Meestal vallen de weekends ergens in de periode van februari tot april.

Normaal gezien is het elke zaterdag ronde, behalve tijdens de 2e en eventueel 3e zaterdag van de vakanties. De eerste zaterdag is het dan wel ronde. Mocht er om één of andere reden nog een keertje geen ronde zijn laat de begeleiding dit tijdig weten. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens de examenperiodes van jouw leiding.

De jongste groepen verplaatsen zich meestal te voet en spelen op of vlakbij KSA. De oudere groepen (vanaf Knimmers/Jovo's), zullen  vaak met de fiets naar hun spelterrein rijden. Vanaf het jaar dat je Knimmer/Jovo bent vragen we je dan ook om met de fiets te komen. Dat is bovendien goed voor de conditie en een goede oefening voor op kamp!